F O S S E S D E P A T E R N A

PER A CONSULTAR

El registre cementirial de Paterna

A continuació us presentem una còpia del registre cementerial de Paterna en PDF. L'original va ser destruït i el que aportem és l'única cosa que hi ha actualmente que va ser còpia reconstruïda posteriorment. Per això, presenta moltes llacunes.

El que si podreu consultar són les dates de les saques i alguns noms, amb fins i tot alguna indicació d'algun trasllat.

Cal tenir en compte que ja han sigut excavades diverses fosses, en concret els números: 22-57-73-81-82-91-92-92B-94-100-111-112-113-115-120-127-128.

Finalment, al document també hi ha un estudi amb els noms probables de la fossa 126.

ENLLAÇ AL DOCUMENT: Registre cementirial de Paterna

Relació de víctimes

En aquest enllaç trobareu el cens oficial de persones afusellades a Paterna. La pàgina organitza les 2.238 víctimes en una graella, juntament amb un cercador al qual podeu escriure el nom de la persona que desitjeu consultar.

TESTIMONIS DE LES VÍCTIMES

Testimoni d'Aurora Mañez Villa, neta d'un repressaliat de la fossa 115

"Soy Aurora Mañez Villa, presidenta de la asociación de familiares de la fosa 115 y nieta de Manuel Villa Ouviña. El dia 1 de Abril del año 2019, después de dos años de constituida la Asociación, dieron comienzo las tareas de exhumación de la fosa 115, trabajo que realizaría la empresa ArqueoAntro con ayuda de una subvención de la Excma. Diputación de Valencia.

Para dicho acto contamos con la presencia de la diputada de Memoria Rosa Pérez, del director del departamento, Paco Sanchis y del asesor en temas de memoria de la diputación, Matias Alonso, así como también acudió el hoy vicepresidente del Gobierno Pablo Iglesias Turrión en calidad de víctima, pues un tio-abuelo suyo está en esta fosa. Los trabajos se prolongarían por espacio de tres meses durante los cuales vieron la luz 144 restos. Ni que decir tiene que tanto en el acto de inicio de los trabajos como el de finalización estuvimos acompañados por las familias de las victimas y arropados por entidades memorialistas".

Llegiu ací la història de Manuel Villa Ouviña

Sónia Martínez Pérez, neta d'un repressaliat, juntament amb els seus pares

Actualment, els familiars de les víctimes s'han unit per tal de fer més fàcil la seua lluita. Des de l'any 2019 existeix la Plataforma d'Associacions de Familiars de Víctimes del Franquisme de les Foses Comuns de Paterna, que agrupa a més de 350 famílies afectades. Si voleu saber més sobre els fets que ocorregueren a Paterna, no dubteu en contactar amb aquesta plataforma.

Enllaç a la Plataforma d'Associacions de Familiars de Víctimes del Franquisme de les Foses Comuns de Paterna