M E M Ò R I A O R A L

ARXIUS DE MEMÒRIA ORAL AL PAIS VALENCIÀ

TESTIMONIS RECOLLITS PER LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA

Avui, l'arxiu de testimonis orals que oferix la Diputació de València és un dels més complets a nivell no només autonòmic, sinò també nacional. El cercador "Protagonistes" oferix accés a un catàleg de grabacions en vídeo, juntament amb transcripcions al valencià o castellà (en funció de l'idioma triat per l'entrevistat/da).

GUIA: CONSULTAR UN TESTIMONI ORAL A LA PÀGINA DE LA DIPUTACIÓ

  • Entreu a l'enllaç del cercador (més avall en aquesta pàgina) i feu clic a "Protagonistes".

  • Feu clic a la fotografia de la persona entrevistada que desitjeu escoltar.

  • Si coneixeu el nom de l'entrevistat/da, el tema del testimoni o algun altre paràmetre descriptiu semblant, podeu introduïr-lo al cercador.

LA MEMORIA ORAL A CASTELLÓ

El projecte de Fonts Orals del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló es va iniciar l’any 2004. L’objectiu primordial és fer investigació i història donant veu a les majories silencioses i als aspectes que la història oficial ha tractat de suprimir. La recerca abasta el període de la Segona República, la Guerra Civil i la repressió del Franquisme.

La tècnica emprada és l’entrevista d’acord amb unes línies metodològiques. Les temàtiques abordades són diverses i es treballen les fonts orals des de diferents vessants: com a font històrica per a la investigació, com a eina terapèutica, com a denúncia social, consciència d’identitat, història social i demandes de polítiques públiques.