C E R C A D O R S I B A S E S D E D A D E S

CERCADORS DEL PAÍS VALENCIÀ

BASES DE DADES DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA

A la pàgina de la Diputació de València es recullen dos cercadors de víctimes de la repressió. Gran part de la informació ha estat proporcionada per l'historiador Vicent Gabarda Cebellán, que forma part de la nostra Coordinadora.

Cercador de víctimes de la REPRESSIÓ FRANQUISTA

FONT: Els afusellaments al País Valencià (1938-1956) / Vicent Gabarda Cebellán. València: Universitat, 2011.

FONT: Listado cronológico de ejecuciones en el Madrid de la posguerra (1939 – 1944). Ejecutados en el Cementerio del Este (La Almudena) / Fernando Hernández Holgado. Dades aportades per Innovation and Human Rights

Cercador de víctimes de la REPRESSIÓ REPUBLICANA

FONT: La represión en la retaguardia republicana : País Valenciano, 1936-1939 / Vicent Gabarda Cebellán. València : Edicions Alfons el Magnànim – IVEI, 1996

Ingressos de militars i evacuats a hospitals de la Comunitat Valenciana

FONT: Arxiu general i fotogràfic de la Diputació de València

ARXIU HISTÒRIC PROVINCIAL D'ALACANT

L'arxiu d'Alacant fóu creat amb el propòsit de rebre les transferències dels fons documentals prodüits pels serveis administratius de l'Estat a Alacant, així com salvaguardar els protocols notarials centenaris. Des del 13 d'octubre de 1983, la gestió de l'Arxiu és a càrrec de la Generalitat Valenciana.

Consulteu ací les dades de l'Arxiu

ARXIU DEL GRUP DE LA RECERCA DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE CASTELLÓ

La pàgina del GRMHC disposa d'un arxiu propi, elaborat a través dels anys d'història de la organització. Podeu consultar la disponibilitat d'aquest material a la seua web oficial, mitjançant un cercador propi.

Arxiu històric

Investigacions sobre Franquisme i Repressió

Investigacions II República i Guerra Civil

CERCADORS PER A LA RESTA D'ESPANYA

PARES (PORTAL D'ARXIUS ESPANYOLS)

El Ministeri de Cultura i Esport posa a disposició ciutadana diverses bases de dades relatives al franquisme i a les seues víctimes al portal digital PARES. Els seus portals temàtics inclouen:

-Cercador de víctimes de la Guerra Civil
-Arxiu fotogràfic de la delegació de propaganda
-Cercador de cartells de la Guerra Civil
-Instruccions per obtenir bases de dades relatives a l'exèrcit republicà (Militars amb graduació, Morts i desapareguts)
-Galeria de premsa digitalitzada

Enllaç per accedir a PARES

ALTRES PÀGINES DEL GOVERN D'ESPANYA

 • Biblioteca virtual de premsa clandestina Arxiu que cataloga la premsa clandestina distribuida entre els membres de grups oposats al franquisme durant l'inici de la dictadura. Les 244 capçaleres que hi conté estàn digitalitzades i es poden cercar a la web.

 • Centre d'Informació Documental d'Arxius (CIDA) Institució del Ministeri de Cultura i Esport que coordina i difon els continguts dels arxius estatals espanyols mitjançant eines com el PARES. A més, el CIDA s'encarrega d'elaborar i mantenir la pàgina del Cens-guia d'Arxius d'Espanya i Iberoamèrica, que disposa de dades per localitzar qualsevol arxiu històric d'interés.

 • Arxiu General Històric de la Defensa (Madrid) Especialitzat en documents prodüits pel Ministeri de Defensa i les forces militars de l'Estat. És necessari concertar cita i descriure la documentació que es desitja consultar abans d'accedir als continguts.

 • Cens de l'aula militar Bermúdez de Castro Especialitzat en documents relatius a militars amb graduació.

ARXIUS DOCUMENTALS A ESPANYA

A continuació us oferim enllaços a les pàgines de diversos arxius generals de gran importància al territori espanyol. Els arxius són una eina vital per a qualsevol treball d'investigació, i contenen registres escrits, sonors, gràfics i d'altres tipus de textos històrics.

 • Arxiu Històric de CCOO Andalucía (Sevilla) Especialitzat en material d'investigació sobre els moviments obrers i la segona meitat del segle XX a Andalucia. És necessari concertar cita per accedir als continguts.

 • Arxiu Nacional de Catalunya (Barcelona) Les consultes es poden realitzar per telèfon, correu electrònic o presencialment. Alguns documents s'hi poden consultar mitjançant un cercador virtual. Destaquem la llista de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, que podeu consultar en PDF ací.

 • Banc de la Memòria Democràtica Cercador virtual de fonts, mapes i períodes relatius a la memòria democràtica.

 • Arxiu General de la Comunitat de Madrid Disposa d'un cercador complet per consultar qualsevol document per via virtual. Recull informació d'altres dos arxius, l'Arxiu Regional de la Comunitat de Madrid i l'Arxiu de Protocols de la Comunitat de Madrid.

 • Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca Especialitzat i referent nacional en memòria històrica i democràtica. Es pot solicitar la digitalització i enviament de documents determinats per correu electrònic.

 • Arxiu Municipal d'Arganda del Rey Un dels arxius més antics i complets de la Comunitat de Madrid. També disposa d'un cercador virtual.

 • Arxiu Històric de la Regió de Múrcia Arxiu que dispòn de quasi tot el seu contingut ja digitalitzat i en línia. Especialitzat en hemeroteca i col·leccions de fons documentals, fotografies i cinema domèstic.

ALTRES BASES DE DADES

CERCADORS A ESCALA INTERNACIONAL

 • Wikileaks: franquisme a Espanya (Anglés) Informació filtrada sobre documents de caire internacional relacionats amb l'Espanya franquista i les seues relacions amb altres potències del món.

 • Fondàtion de la Resistance (Francés) Pàgina d'investigació, documentació i acció educativa al voltant de la resistència espanyola a França, formada per exiliats i deportats al final de la guerra.